Начало
НачалоЗдравни новиниЕндемичният хепатит Е не е характерен само за тропиците
Ендемичният хепатит Е не е характерен само за тропиците 06 януари 2009

Хепатит Е вирусната инфекция е ендемична в Германия, където най-вероятно съществува под формата на хранителна зооноза, сочи доклад, публикуван в изданието The Journal of Infectious Diseases.

На практика излиза, че HEV е еднемично заболяване в повечето индустриализирани страни, а не само в тропичните и субтропичните региони, обясняват авторите на доклада. Клиницистите в индустриализираните държави трябва да включват хепатит Е в диференциалната диагноза на пациенти с остро чернодробно заболяване, дори и в анамнезата да липсват скорошни пътувания.

Авторите на проучването изследвали епидемиологичните и молекулярни характеристики на свързаните със скорошно пътуване и автохтонните HEV инфекции в Германия. От 66-те анализирани случая, 45 пациенти (68%) имали автохтонна HEV инфекция, а 21 (32%) - свързана със скорошно пътуване инфекция. По-голямата част от пациентите и в двете групи били мъже. Симптомите между двата типа HEV инфекция не се различавали.

Консумацията на сурово или недопечено говеждо месо, месо от дива свиня и карантии била значително свързана с повишен риск от автохтонна HEV инфекция, се посочва в доклада, докато рисковите фактори за HEV инфекция на пътуването включвали консумация на свежи салати, напитки с ледени кубчета и чешмяна вода.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator